Jordomreise a là Melnes

01.september til 01.desember 2004 pakket jeg og Marthe sakene og dro på jordomreise.

Her finner du dokumentasjon på dette i form av bildene vi tok på turen, nærmere 1400 stykker, ved å trykke på de respektive land lenger nede på siden. De flotteste bildene er store, de mediokre kan forstørres og de resterende holdes små av plasshensyn.

Turen var som følger:
New York -leiebil over statene- til Los Angeles, videre med fly til Tahiti, Auckland - New Zealand, Sydney - Australia, Singapore, Bangkok og Pattaya - Thailand, Osaka - Japan og Beijing - Kina

 

 

Turen tok da 3 & 1/2 måned.

Reisebudsjett:

Husleie 12 000
Regninger 10 000
Flybilletter 40 000
Forhåndsbestilte hoteller 13 000
Lommepenger 100 000

Total : 175 000,-
Verdt hver eneste krone.


Jeg anbefaler New Zealand, Australia og Thailand til alle. Rocka folk og flotte priser. Singapore var kjedeligst. USA var innholdsrikt, men akk for et folkeslag. Overfladiske og pietistiske. Kineserene var brutale, de går faktisk fysisk til verks for å selge deg kommunistluer eller kortstokker med Saddam. De kan kun ett eneste ord engelsk, nemlig HOLLO! Selgerene står og skriker hollo inn i øret ditt til du ikke klarer mer, god selgervirksomhet med andre ord.

En erfaring for livet og tidenes kuleste tur.

Fant etterhvert ut at Norge er trygt, men akk så kjedelig.
Svært få der ute vet egentlig noe som helst om Norge, bortsett fra hvalfangsten og vikingtiden.

Vi har blitt truet på livet av kinesiske kamelførere, klemt inntil en vegg av en kinesisk tiggermor og hennes forbrente/vanskapte avkom og vært på restauranter der maten står inne på toalettet. Faktisk har jeg endelig lært meg å svømme skikkelig, så man sitter da igjen med noe nevenyttig oppi alt, også.
Dessuten lærer man å sette pris på det man har her hjemme.


Ja, da takker jeg for oppmerksomheten og ønsker en riktig god fornøyelse